0
Je winkelwagen
0

Fimo Effect kopen

Fimo Effect kopen
Zoals de naam al aangeeft kun je met Fimo Effect hele mooie effecten creëren. Deze klei is in principe hetzelfde als Fimo Soft, maar dan met een speciale eigenschap. Zo zijn er een aantal effecten: Metallic, Edelsteen, Leather, Glitter, Lichtgevend, Parelmoer, Pastel, Transparant, Neon en zelfs Vloeibare klei.

Glitter klei Fimo Effect kopen
Gemakkelijk te kneden klei met schitterende glitters. Deze klei is verkrijgbaar voor volwassenen, maar ook voor kinderen als Fimo Kids. Ideaal om leuke glitterende kunstwerken van te knutselen. Voor inspiratie kijk je bij Fimo klei voorbeelden.

Fimo Effect pastel
Zachte pasteltinten zoals lichtroze, mint, lichtblauw, vanille, lila en perzik. Deze kleuren zijn ideaal om schattige prinsessen, lieve monsters en heerlijke snoep dingen van te maken. De zachte pastel kleuren zijn samen goed te combineren en onderling te mengen.

Fimo Effect neon
Mooie felle neon kleuren geven jouw knutsel werken een felle neon look. Deze boetseerklei is verkrijgbaar in neon geel, neon oranje, neon roze, neon groen, neon violet en neon blauw.

Fimo Effect transparant
De Transparante boetseerklei is niet 100% transparant. Maar meer half doorzichtig. Hoe dunner je de laagjes neemt, hoe transparanter de klei. Met deze klei kun je mooie canes maken. En door deze op andere klei te gebruiken creëer je mooie speciale effecten.

Fimo Liquid
De vloeibare polymeer klei Fimo liquid, is eigenlijk gewoon vloeibare klei. Deze hoort eigenlijk niet in de Effect lijn, maar ik wou hem toch noemen. Omdat ik deze klei toch erg speciaal vind. De klei kun je voor talloze dingen gebruiken. Zo kun je andere klei “aan elkaar plakken”. Of kun je een kleur (bijvoorbeeld kalk of alcohol inkt) mengen in de liquid. Ook kun je de klei gieten in een mal en afbakken met mal en al. Na het afbakken behoud de klei zijn vorm.

Fimo Effect kopen met edelsteen look
De klei met Edelsteen effect is na het afbakken wat transparant met een mooie glanzende pearl look. Zo lijkt het net op echte edelsteen. Verkrijgbaar in de kleuren groene jade, rose quartz, ijskristal, blauwe agaat, citrine en ruby quartz.

Fimo Effect metallic
Fimo Effect metallic is een kunststof boetseerklei met als speciaal effect een metallic look. Zo is er zilver, goud, koper en robijnrood. Doordat de polymeer klei mica poeders bevat, krijgt deze een mooie metallic glans. De kleuren zijn onderling goed te mengen. Zo maak je speciale metallic kleuren.

Mica poeder

Het effect van metaal kun je zelfs nog versterken. Dit kan door bijvoorbeeld een reliëf aan te brengen met een embossing folder, textuur of stempel. En daarna je vinger even te dippen in wat mica poeder. Dan wrijf je de mica poeder voorzichtig over het oppervlakte van het reliëf. Zo creëer je een mooie diepte. Zie de foto van de zilver kleurige oorbellen.

Mica shift

Een mica shift is een techniek om een soort 3d effect te creëren. Deze techniek kan alleen gedaan worden met metallic klei of met parelmoer klei. Kijk bij de Tips & Tricks voor meer informatie.

Fimo Effect parelmoer
Deze klei heeft een parelmoer effect. De parelmoer glans laat geboetseerde voorwerpen bijna als echte parels glimmen. Ook met deze polymeerklei kun je de technieken toepassen die je met de metallic effect lijn kunt. Verkrijgbaar in het ivoor, rose, licht zilver en lila. Maak hiermee mooie parels, sieraden en andere kuntstwerken.

Fimo Effect lichtgevend
Deze klei geeft licht in het donker. Boetseer leuke spookjes, skeletten of andere Halloween dingen. De klei laadt op in het licht, en in het donker geeft de klei een lichtgevende gloed. Je bakt deze klei -net als de meeste Fimo klei- gewoon 30 minuten op 110 graden in de huishoud oven.