0
Winkelmand
0

Fimo Liquid

Fimo Liquid
Een vloeibare polymeer klei. Hiermee kun je meer dan je denkt!

  • Je kunt de vloeistof in een mal gieten en afbakken, zo kun je bijzondere dingen maken
  • Je kunt kapotte werkstukken repareren. Door het afgebroken stukje “vast te plakken” met een mini beetje fimo liquid,
  • Je kunt er zelfs faux keramiek mee maken (zie tutorials),
  • en nog veel meer!

Wat kun je allemaal met Fimo liquid?
Met deze deco gel kun je jouw Fimo klei voor veel meer toepassingen gebruiken. De gel kan gemengd worden met krijt, alcohol inkt en mica poeder om vloeibaar materiaal na te bootsen. Ook kun je klei aan elkaar maken, glazuur maken voor nep keramiek, afbeeldingen overbrengen en versieringen toevoegen. Kijk bij de Fimo klei voorbeelden voor inspiratie!

Topping van een cupcake

Je kunt een puntje gewone klei mixen met de vloeibare klei. Wanneer je deze twee heel goed door elkaar mixt, krijg je een soort plakkerige klei. Met een honing textuur. Deze textuur is ideaal om toppings te maken voor ijsjes, cupcakes of donuts. Superleuk om al die candy te versieren!

Faux ceramics

Ook kun je de vloeibare klei mengen met bijvoorbeeld poeder krijt. Breng dat aan op een stuk witte klei waarop textuur is aangebracht. En bakken maar! Nadat je er Fimo glanslak overheen hebt aangebracht is het net echte keramiek!

Vastplakken

Plak gekleurde hagelslagjes op een taartje, of plak een afgebroken stukje weer vast aan een werkstuk. Het kan allemaal met dit product!

Welke soorten zijn er?
Deze vloeibare polymeer klei is verkrijgbaar in verschillende formaten, namelijk 50ml. en 200ml. De meest standaard versie is de transparante deco gel. Daarnaast zijn ook de kleuren zwart, zilver en goud verkrijgbaar. De kunststof fles heeft een handige doseerpunt waarmee je nauwkeurig en schoon kunt werken.

Hoe bak ik Fimo deco gel?
Indien je de deco gel apart bakt kun je hem voor 20 minuten op 130 graden bakken. Maar wanneer je deze samen bakt met andere klei, zoals  Fimo Soft, bak je hem mee op 110 graden voor 30 minuten. De klei is van het merk Staedtler.