0
Je winkelwagen
0

Fimo Liquid


Fimo liquid deco gel 200ml

Vloeibare polymeer klei

Een vloeibare polymeer klei. Hiermee kun je meer dan je denkt!
Maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee?

Nep keramiek oorbellen maken van polymeer klei

Faux keramiek

Geef de liquid een kleurtje met bijvoorbeeld alcohol inkt. En breng deze voorzichtig aan op gewone Fimo klei. Na het afbakken krijg je een hele mooie keramiek look. Hoe ik dat doe kun je lezen bij deze faux keramiek oorbellen tutorial.

liquid sculpey alcohol inkt

Mengen met kleur

Geef de liquid eenvoudig de door jou gewenste kleur met bijvoorbeeld alcohol inkt, verf of krijt. Daarna kun je deze gebruiken zoals jij het wilt.

oorbellen van fimo klei

Versieren

Versier jouw oorbellen of creaties met leuke stipjes. En bak deze in de oven af. Deze stipjes slijten er pas na 100 jaar af ;-)

DIY cupcake maken van klei Lottes Place

Cupcake topping

Je kunt een puntje gewone klei mixen met de vloeibare klei. Wanneer je deze twee heel goed door elkaar mixt, krijg je een soort plakkerige klei. Deze textuur is ideaal om toppings te maken voor ijsjes, cupcakes of donuts. Superleuk om al die candy te versieren!.

Bloemoorbellen van klei

Vastplakken

Plak gekleurde hagelslagjes op een taartje, plak een bloem in een oorbel of plak een afgebroken stukje weer vast aan een werkstuk. Het kan allemaal met dit product!

Fimo liquid deco gel 200ml

Repareren

Kapotte werkstukken repareren kan ook met deze vloeibare polymeer klei. Dat doe je door het afgebroken stukje “vast te plakken” met een druppel Fimo liquid. En het daarna weer te bakken in de oven.

polymeer klei bakken in de oven

Hoe bak ik Fimo deco gel?

Volgens de verpakking dien je de Fimo liquid voor 20 minuten op 130 graden te bakken. Maar wanneer je deze samen bakt met andere klei, zoals Fimo Soft, bak je hem mee op 110 graden voor 30 minuten. De klei is van het merk Staedtler.

fimo liquid

Soorten

Deze vloeibare polymeer klei is in het transparant verkrijgbaar in verschillende formaten, namelijk 50ml. en 200ml. Naast deze transparante versie zijn ook de kleuren zwart, zilver en goud verkrijgbaar in 50ml. De kunststof fles heeft een handige doseerpunt waarmee je nauwkeurig en schoon kunt werken.