Stempels & Textures

SOORT

THEMA

PRIJS

textuur mat klei

Textuur mat klei

Wanneer je veel met polymeer klei werkt, zijn textuur matten een musthave! Op deze pagina vind je veel textuur platen en matten voor Fimo klei. De formaten verschillen van klein tot groot. Leg de textuur mat op de uitgerolde klei en rol de vorm in de klei met jouw acryl roller. Zo krijg je een mooi relief om geweldige creaties mee te maken!

stempelen in fimo klei

Stempelen in Fimo klei

Zelfs gewone stempels kun je gebruiken op Fimo klei. Hiermee kun je bijvoorbeeld leuke mandala oorbellen, leuke hangers of een tassenhanger maken. Doordat er zoveel verschillende patronen zijn kun je steeds weer afwisselen van stempel. Kijk bij de klei voorbeelden voor leuke inspiratie!

textuur platen fimo klei

Textuur platen Fimo klei

Naast textuur matten, zijn er ook textuur platen verkrijgbaar bij Lottes Place. Dit zijn kunststof platen met een relief dat je gemakkelijk kunt overbrengen op Fimo klei. De platen kun je meerdere keren gebruiken en zijn goedkoop in gebruik. Kies het thema dat het beste bij jou past. Daarbij kun je verschillende technieken toepassen. Zoals het gebruik van mica poeder, acryl verf of andere klei technieken.

textuur mat klei gebruiken

Textuur techniek polymeer klei

Wanneer je textuur aanbrengt op klei kun je verschillende technieken toepassen. Zo kun je de klei bepoederen met Mica poeder. En na het afbakken de klei schuren. Zo blijft het poeder in de dieper gelegen patronen zitten. Dezelfde techniek werkt ook met acryl verf of andere mediums.