Tools & Decoratie

DECORATIE
GEREEDSCHAP
LAKKEN & LIQUIDS
LIJM
MALLEN
STEMPELS & TEXTURES
STENCILS & SILK SCREENS
UITSTEEKVORMEN
VERF
Klei gereedschap

Klei gereedschap

Met Fimo klei werken is superleuk. Maar daar heb je wel het juiste gereedschap voor nodig! Dat maakt het gemakkelijker om met Fimo klei te werken. Zo zijn er acryl rollers, snij messen, dotting tools, modelleer gereedschap en nog veel meer gereedschap.

kralen maken van klei

Kralen maken van klei

Met de parel naalden, oftewel bead piercing pins, maak je gemakkelijk kralen van klei. Neem jouw kraal, en draai voorzichtig een pin in de kraal. Wanneer de pin eruit komt, draai je de kraal om. En steek de naald aan de andere zijde er in. Zo krijg je een net gaatje voor de kraal zonder uitstulpingen.

Fimo glanslak

Fimo glanslak

Wanneer je jouw werkstuk gebakken hebt, kun je het zo laten. Maar wanneer je het een mooie glans wilt geven, lak je het af met Fimo glanslak. Ook kun je met deze mooie finish jouw eventueel gebruikte poeder of silk screen beschermen tegen slijtage.

Mallen voor klei

Mallen voor polymeer klei

Wanneer je met mallen werkt, kun je gemakkelijk iets leuks maken van klei. Ook kinderen kunnen vaak goed omgaan met een silicone mal. Doe een bolletje klei in de mal, en druk deze goed aan met je vingers. Het teveel aan klei haal je weg. En duw de klei goed in de mal. Buig de flexibele mal iets, zodat jouw klei er uit valt. En voilà, jouw leuke klei vorm is klaar!

sieraden onderdelen

Sieraden onderdelen

Wanneer je een mooi hangertje gemaakt hebt van klei. Is het natuurlijk erg leuk om er een leuke ketting of sleutelhanger van te maken! Bij Lottes Place kun je veel sieraden onderdelen kopen voor jouw Fimo klei creaties!

Uitsteekvormen voor klei

Uitsteekvormen voor klei

Met uitsteekvormen voor klei maak je eenvoudig een leuke vorm. Rol de klei uit, en kies jouw uitsteekvorm. Maak hartjes oorbellen voor moederdag, dat leuke hangertje, of een lief hartje voor jouw pop. Het is leuk om vormen en kleuren met elkaar af te wisselen. Zo heb je oneindig veel creaties die je kunt maken!

stempels en textuur klei

Stempels & Textures

Wanneer je jouw klei netjes uit gerold hebt met een acryl roller. Kun je met een stempel of texture mooi reliëf aanbrengen. Zo creëer je extra diepte in jouw creaties. Ook kun je zelfs embossing folders gebruiken om mooie oorbellen of hangers mee te maken. Zo zijn ze namelijk aan beide zijden bedrukt met het reliëf!

Plakken

Let er wel op dat je de stempel eerst iets nat maakt of met wat maizena bepoedert. Anders blijft de klei plakken aan de stempel en kun je weer opnieuw beginnen. Zelf gebruikt ik graag baby billen doekjes. Die wrijf ik over de stempel heen, zodat de klei niet blijft plakken.