0
Je winkelwagen
0

Fimo Professional kopen

Fimo Professional kopen
Fimo Professional wordt in 85 gram geleverd en niet in 57 gram, zoals de meeste Fimo klei. Deze klei is wat steviger dan Fimo Soft en wordt vaker gebruikt door de meer ervaren kleier. Deze klei dien je af te bakken in een voorverwarmde oven op 110 graden.

Fimo klei is een boetseerklei op basis van polymeren. Voor gebruik dien je de benodigde hoeveelheid goed door te kneden, zodat de klei soepel wordt om te gebruiken. Indien nodig kun je eventueel wat Mix Quick (een mix om de klei soepel te maken) toevoegen.

Sieraden maken van Fimo klei
Fimo klei professional is een fijne klei om sieraden van te maken. Deze klei is namelijk wat harder, waardoor je niet zo snel vinger afdrukken ziet. Ook heeft de hardheid van de klei als voordeel dat jouw werkstuk niet snel misvormd raakt. Zorg voor gebruik altijd dat je hem even goed soepel maakt. Dan krijg je namelijk geen scheurtjes of cracks in de klei.

Fimo klei vormen met een mal
Vind je het lastig om de klei te vormen? Dan is een mal een goede optie. Deze klei is namelijk zeer goed te gebruiken in mallen. Kneed de klei even door om het soepel te maken. Dan neem je een klein stukje dat je goed aandrukt in een mal. Daarna duw je de klei er van de onderkant voorzichtig uit. En jouw boetseerklei heeft de vorm van de mal aangenomen. Fimo Soft kopen is dan ook een goed idee!

Hoe bak ik Fimo klei?
Het afbakken kun je in een gewone huishoudoven doen op 110°C. Overschrijd de aangegeven temperatuur niet. De baktijd hangt af van de dikte en grootte van het werkstuk. De meeste werkstukken moeten ongeveer 30 minuten in de oven. Dikkere werkstukken kun je zelfs wat langer bakken. Pas als jouw werkstuk is afgekoeld is het hard en vrijwel onbreekbaar. Je kunt de klei eventueel een mooie glans geven met Fimo glanslak.

Fimo klei bewaren
Heb je na het kleien nog wat klei over? Deze kun je gewoon bewaren en opnieuw gebruiken. Hierbij is het fijn om de klei stofvrij te verpakken. Zodat er geen stofdeeltjes op de klei blijven plakken. Het is ook fijn om de klei te proberen te beschermen tegen de zon en warmte.

Bewaarzakjes

Fimo klei professional kopen doe je in een hersluitbare verpakking. Zodat je de verpakking van de klei altijd weer dicht kunt plakken. Soms scheur je de verpakking toch per ongeluk kapot. Dan kun je een boterham zakje of gripzakje gebruiken om jouw klei in te doen.

Schoon werken met boetseerklei
Het is niet zo mooi is om pluisjes in jouw boetseer klei te hebben. Daarom zorg je altijd voor een schone werkplek en schone handen. Je kunt de werkplek en je handen het beste schoonmaken met een vochtige doek. Dit is zacht voor de huid en verwijdert stof- en vuildeeltjes die anders aan de polymeer klei gaan plakken.