0
Je winkelwagen
0

Fimo Set

Fimo set
Met een Fimo set koop je een leuke mix aan Fimo klei. Zo kun je in één keer een leuke variatie aan verschillende klei en kleuren kopen. Super gemakkelijk te kneden en veel boetseerplezier. Maak nu ook zelf jouw eigen creaties!

Fimo starterset
Een van de meest gebruikte boetseer klei merken is Fimo Soft. Deze boetseerklei is namelijk gemakkelijk te kneden en in heel veel kleuren te bestellen. Dit naturel pakket bestaat uit e meest gebruikte kleuren. De kleuren kunnen onderling worden gemengd zodat de kleuren combinaties eindeloos zijn.

Bakken in de oven

De klei droogt niet aan de lucht. Dus het is mogelijk om lang aan het werkstuk te werken zonder dat het hard wordt. De Fimo boetseerklei wordt pas na het afbakken hard. Het afbakken kun je in een huishoudoven doen op 110°C voor ca. 30 minuten. Overschrijd de aangegeven temperatuur niet. Pas als jouw werkstuk is afgekoeld is het hard en vrijwel onbreekbaar. Je kunt de klei eventueel een mooie glans geven met Fimo glanslak.

Fimo Effect pakket
Ook voor Fimo Effect is een samen gesteld pakket online te koop. Deze set bestaat uit 12 halve blokken met allerlei verschillende effecten. Zo kun je op je gemak allerlei effecten uitproberen. Zonder al te veel klei in huis te halen.

Verschillende effecten

In het pakket zit onder meer transparante klei, glitter klei, graniet en metallic klei. In de meest uiteenlopende kleuren. Probeer verschillende technieken en maak de mooiste creaties. Kijk voor inspiratie bij onze klei voorbeelden.

Klei set voor beginners
Ook een leuke Fimo klei set voor beginners is de brilliant set. In deze set zitten mooie heldere kleuren van Fimo Soft. Deze klei is gemakkelijk te kneden en met elkaar te combineren. Maak gemakkelijk leuke dieren van klei.

Hoe bak ik Fimo boetseerklei?
Fimo klei kun je in een gewone huishoud oven afbakken. Verwarm de oven voor op 110 graden. Zet jouw werkstuk in een ovenschaal om verkleuring te voorkomen. En bak het af voor ca. 30 minuten. De klei kan niet smelten of aanbranden op de juiste temperatuur!