0
Je winkelwagen
0

Mallen

SORTEREN
VORM
MERK

Fimo klei mallen

Wanneer je veel met polymeer klei werkt, zijn mallen een musthave! Zo vind je bij Lottes Place veel siliconen mallen. Ook van het merk Fimo en Cernit. Zo zijn er bloemen mallen, cupcakes mallen, veertjes mallen, sneeuwvlok mallen en meer vormen. Mallen zijn er namelijk in veel vormen en maten.

Mallen gebruiken met Fimo klei

Vind je het lastig om de klei te vormen? Dan is een mal een goede optie. Deze klei is namelijk zeer goed te gebruiken in mallen. Eerst kneed de klei even door om het soepel te maken. Dan neem je een klein stukje dat je goed aandrukt in een mal. Daarna duw je de klei er van de onderkant voorzichtig uit. En zo heeft jouw boetseerklei de vorm van de mal aangenomen. Fimo klei mallen kopen is dan ook een goed idee!

Silicone mallen

Fimo klei mallen zijn meestal gemaakt van silicone. Dit materiaal is namelijk flexibel. Zo kun je namelijk de klei eenvoudig uit te mal halen. Zonder dat je de klei vervormt. Op deze manier blijft jouw gemaakte vorm mooi. En kun je deze dus gebruiken om jouw werkstukken mee te versieren.

Hoe gebruik ik een mal met Fimo klei?

Eigenlijk is het erg simpel om een mal te gebruiken. Je kneed namelijk eerst de klei soepel. Daarna neem je een bolletje klei. Deze duw je dan in de mal. En blijf deze met je vingers aanduwen. Heb je iets te weinig klei, doe er dan iets bij. En wanneer je te veel klei hebt, dan haal je er wat af. Blijf de klei aanduwen. Daarna buig je de mal iets krom. En valt jouw klei er uit! Zo maak je een mooie vorm van klei met een mal.