0
Je winkelwagen
0

Stencils

SORTEREN

Stencils voor polymeer klei

Wanneer je veel met polymeer klei werkt, zijn stencils een musthave! Hiermee maak je namelijk de mooiste patronen op Fimo klei. Je maakt een lichte reliëf op jouw klei, en je kunt ook nog eens poeder, verf e.d. aanbrengen in een patroon. Op deze pagina vind je veel verschillende sjablonen om Fimo klei, Cernit, Sculpey of andere boetsserklei te gebruiken.

Voorbeelden en tutorials

Heb je even geen idee wat je wilt gaan maken? Kijk dan bij onze leuke klei voorbeelden of bij de Tips & Tricks voor meer ideeën. Daar kun je oorbellen, armbanden, kettingen en andere creaties vinden.

Stencils

Niet alleen silkscreens kun je gebruiken op klei. Zelf vind ik stencils ook erg leuk voor polymeer klei! Stencils zijn namelijk gemakkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken. Zodat je ze een volgende keer nogmaals kunt gebruiken. Ook zijn ze vaak iets goedkoper en steviger dan silk screens.

Hoe gebruik ik stencils op klei?

Rol de Fimo klei uit tot een egaal oppervlakte, daarna leg je het sjabloon op de klei. En rol deze even voorzichtig aan met jouw acryl roller. Daarna gebruik je poeder of verf op de klei als je dat mooi vindt. Haal het stencil eraf en laat drogen. Daarna kun je de klei uitsnijden met een cutter. En jouw creatie afbakken in de oven.Zo maak je eenvoudig de leukste oorbellen van klei!