LET OP: Lottes Place is t/m 18 augustus GESLOTEN i.v.m. vakantie.
Je kunt wel jouw bestelling plaatsen, maar deze wordt pas ná mijn vakantie verzonden.
0
Je winkelwagen
0

Fimo Soft


Fimo klei soft lavendel 62 Lottes Place

Fimo Soft kopen

Een van de meest gebruikte boetseer klei merken is Fimo Soft. Deze boetseerklei is namelijk gemakkelijk te kneden en in heel veel kleuren te bestellen. De kleuren kunnen onderling worden gemengd zodat de kleuren combinaties eindeloos zijn.
De klei droogt niet aan de lucht, dus het is mogelijk om dagen of weken aan het werkstuk te werken zonder dat het hard wordt. De Fimo boetseerklei wordt pas na het afbakken hard.

Hartjes mal voor fimo klei

Mallen gebruiken met Fimo klei

Vind je het lastig om de klei te vormen? Dan is een oorbellen mal een goede optie. Deze klei is namelijk zeer goed te gebruiken in mallen. Kneed de klei even door om het soepel te maken. Dan neem je een klein stukje dat je goed aandrukt in een mal. Daarna duw je de klei er van de onderkant voorzichtig uit. En jouw boetseerklei heeft de vorm van de mal aangenomen. Je kunt de klei al uit de mal halen, of de mal zelfs meebakken in de oven.

polymeer klei bakken in de oven

Hoe bak ik Fimo klei?

Het afbakken kun je in een gewone huishoudoven doen op 110°C. Overschrijd de aangegeven temperatuur niet. De baktijd hangt af van de dikte en grootte van het werkstuk. De meeste werkstukken moeten ongeveer 30 minuten in de oven. Dikkere werkstukken kun je zelfs wat langer bakken. Pas als jouw werkstuk is afgekoeld is het hard en vrijwel onbreekbaar. Je kunt de klei eventueel een mooie glans geven met Fimo glanslak.

bewaren fimo klei soft kopen

Hoe bewaar ik Fimo klei?


Heb je na het knutselen nog boetseerklei over? Deze kun je gewoon bewaren en opnieuw gebruiken. Hierbij is het fijn om de klei stofvrij te verpakken. Zodat er geen stofdeeltjes op de klei blijven plakken. Het is ook fijn om de klei te proberen te beschermen tegen de zon en warmte.
Fimo klei Soft kopen doe je in een hersluitbare verpakking. Zodat je de verpakking van de klei altijd weer dicht kunt plakken. Soms scheur je de verpakking toch per ongeluk kapot. Dan kun je een boterham zakje of gripzakje gebruiken om jouw klei in te doen

Handen schoonmaken voor gebruik boetseerklei

Schoonmaken

Omdat het niet zo mooi is om pluisjes in jouw klei te hebben, zorg je voor een schone werkplek en schone handen. Je kunt de werkplek en je handen het beste schoonmaken met een vochtige doek. Dit is zacht voor de huid en verwijdert stof- en vuildeeltjes die anders aan de boetseerklei gaan plakken.