Lottes Place is t/m 23 februari gesloten i.v.m. vakantie.
Je kunt wel jouw bestelling plaatsen, maar deze zal pas na mijn vakantie verzonden worden.
0
Je winkelwagen
0

Fimo Soft kopen

Fimo Soft kopen
Een van de meest gebruikte boetseer klei merken is Fimo Soft. Deze boetseerklei is namelijk gemakkelijk te kneden en in heel veel kleuren te bestellen. De kleuren kunnen onderling worden gemengd zodat de kleuren combinaties eindeloos zijn.

De klei droogt niet aan de lucht, dus het is mogelijk om dagen of weken aan het werkstuk te werken zonder dat het hard wordt. De Fimo boetseerklei wordt pas na het afbakken hard.

Mallen gebruiken met Fimo klei
Vind je het lastig om de klei te vormen? Dan is een mal een goede optie. Deze klei is namelijk zeer goed te gebruiken in mallen. Kneed de klei even door om het soepel te maken. Dan neem je een klein stukje dat je goed aandrukt in een mal. Daarna duw je de klei er van de onderkant voorzichtig uit. En jouw boetseerklei heeft de vorm van de mal aangenomen. Fimo Soft kopen is dan ook een goed idee!

Hoe bak ik Fimo klei?
Het afbakken kun je in een gewone huishoudoven doen op 110°C. Overschrijd de aangegeven temperatuur niet. De baktijd hangt af van de dikte en grootte van het werkstuk. De meeste werkstukken moeten ongeveer 30 minuten in de oven. Dikkere werkstukken kun je zelfs wat langer bakken. Pas als jouw werkstuk is afgekoeld is het hard en vrijwel onbreekbaar. Je kunt de klei eventueel een mooie glans geven met Fimo glanslak.

Hoe bewaar ik Fimo klei?
Heb je na het knutselen nog boetseerklei over? Deze kun je gewoon bewaren en opnieuw gebruiken. Hierbij is het fijn om de klei stofvrij te verpakken. Zodat er geen stofdeeltjes op de klei blijven plakken. Het is ook fijn om de klei te proberen te beschermen tegen de zon en warmte.

Bewaarzakjes

Fimo klei Soft kopen doe je in een hersluitbare verpakking. Zodat je de verpakking van de klei altijd weer dicht kunt plakken. Soms scheur je de verpakking toch per ongeluk kapot. Dan kun je een boterham zakje of gripzakje gebruiken om jouw klei in te doen.

Werkplek en handen schoonmaken
Omdat het niet zo mooi is om pluisjes in jouw klei te hebben, zorg je voor een schone werkplek en schone handen. Je kunt de werkplek en je handen het beste schoonmaken met een vochtige doek. Dit is zacht voor de huid en verwijdert stof- en vuildeeltjes die anders aan de boetseerklei gaan plakken.