0
Je winkelwagen
0

Lijm

Lijm voor polymeer klei

lijm voor fimo klei

Wanneer je leuke oorknopjes gemaakt hebt, wil je deze eenvoudig kunnen vastlijmen op een oorstekertje. Omdat Fimo klei, Cernit, en andere polymeer klei flexibel is, vallen de oorstekers er vaak snel af bij het gebruik van verkeerde lijm. Zelf heb ik gemerkt dat secondelijm vaak het beste werkt.

Klei oorbellen bevestigen

Er zijn verschillende manieren om klei oorbellen te bevestigen aan jouw zelfgemaakte oorknop.

Oorknopjes vastlijmen

Wanneer je oorknopjes gemaakt hebt van Fimo klei kun je ze vastlijmen met secondelijm. Let daarbij wel op dat de ondergrond van jouw klei vlak is, zodat het oorknopje goed aansluiting maakt met de klei.

Hoe maak ik klei oorbellen

Oorbellen bedekken met laagje klei

In plaats van lijm, kun je er ook voor kiezen om op de achterkant een extra laagje klei te maken. Het oorknopje wordt dan in de klei meegebakken. Hoe ik dat doe kun je nalezen in deze tutorial. Op Lottes Place kun je leuke voorbeelden van klei oorbellen vinden. Mijn ervaring is namelijk dat gelijmde oorbellen na verloop van tijd vaak los kunnen laten. Daarom bak ik zelf graag de oorstekers mee in de oorknopjes, zodat je geen lijm hoeft te gebruiken.

Oorbellen meebakken in de klei

Je kunt er ook voor kiezen om de achterkant “in de klei” mee te bakken. Dat doe ik bv. wel eens bij mallen. Dus dan neem ik bv. een bloemen mal, daar doe ik wat klei in. Dan zet ik het oorstekertje erop, en dan vul ik de mal aan tot het oorstekertje bedekt is. En de steker voor in je oren nog uitsteekt. Dan bak ik de oorbellen mee met de klei, zodat deze in de klei vast blijft zitten. Kijk bij deze oorbellen tutorial om te zien hoe ik dat doe.

oorbellen voor fimo klei

Kant en klare oorbellen met oogje

Soms kies ik voor de “gemakkelijke weg” en kies ik voor een kant en klaar oorstekertje met een oogje. Waar je de hanger eenvoudig aan kunt bevestigen met een aanbuigringetje. Bij Lottes Place kun je kiezen uit veel soorten en maten oorbellen en sieraden onderdelen.

Aanbuigringetjes

Nadat je jouw oorbellen gemaakt hebt, en vastgelijmd hebt, dient de lijm goed uit te harden. Wanneer de lijm hard is, kun je een hanger aan een oorknopje vastmaken. Dat doe ik meestal met een aanbuigringetje. Dat zijn ringetjes die je open en weer dicht kunt buigen. Zelf gebruik ik meestal de ringetjes van 6mm en 8mm. De aanbuigringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Gereedschap sieraden maken

Wanneer je een mooie hanger gemaakt hebt van Fimo klei. Dan kun je hem bijvoorbeeld omtoveren tot een mooie ketting of oorbellen. Goed sieraden gereedschap zoals tangen is daarbij onmisbaar. Met de kniptang knip je draad en metaal door. Met de rondbektang buig je mooie oogjes. En met de knijptang knijp je het oogje weer dicht.