0
Winkelmand
0

Lijm

Lijm voor polymeer klei

Wanneer je leuke oorknopjes gemaakt hebt, wil je deze natuurlijk vastlijmen op een oorstekertje. Omdat Fimo klei, Cernit, en andere polymeer klei flexibel is, vallen de oorstekers er vaak snel af bij de verkeerde lijm. Om deze reden kun je het beste kiezen voor flexibele lijm. Veel polymeer klei artiesten gebruiken daarom de E6000 lijm. Deze lijm is ideaal om zelf klei oorbellen mee te bevestigen.

Klei oorbellen bevestigen

Er zijn verschillende manieren om klei oorbellen te bevestigen aan jouw zelfgemaakte oorknop, namelijk:

  • Oorknopjes vastlijmen
    Wanneer je oorknopjes gemaakt hebt van Fimo klei kun je het beste E6000 lijm gebruiken. Deze lijm blijft namelijk flexibel. En dat is een enorm voordeel omdat Fimo klei ook flexibel blijft na het afbakken. En dan kun je het beste lijm nemen die meebeweegt met de klei. Op Lottes Place kun je leuke voorbeelden van klei oorbellen vinden.
  • Ook kun je in plaats van lijm ervoor kiezen om op de achterkant een extra laagje klei te maken.
    Je plakt dan in principe een dun laagje over het stekertje heen. Hoe ik dat doe kun je ook in een tutorial zien.
  • Ook kun je er voor kiezen om de achterkant “in de klei” mee te bakken. Dat doe ik bv. wel eens bij mallen. Dus dan neem ik bv. een bloemen mal, daar doe ik wat klei in. Dan zet ik het oorstekertje erop, en dan vul ik de mal aan tot het oorstekertje bedekt is. En de steker voor in je oren nog uitsteekt. Dan bak ik de oorbellen mee met de klei, zodat deze in de klei vast blijft zitten.
  • Soms kies ik voor de “gemakkelijke weg” en kies ik voor een kant en klaar oorstekertje met een oogje. Waar je de hanger eenvoudig aan kunt bevestigen met een aanbuigringetje. Bij Lottes Place kun je kiezen uit veel soorten en maten oorbellen en sieraden onderdelen.

Aanbuigringetjes

Nadat je jouw oorbellen gemaakt hebt, en vastgelijmd hebt, dient de lijm goed uit te harden. Wanneer de lijm hard is, kun je een hanger aan een oorknopje vastmaken. Dat doe ik meestal met een aanbuigringetje. Dat zijn ringetjes die je open en weer dicht kunt buigen. Zelf gebruik ik meestal de ringetjes van 6mm en 8mm. De aanbuigringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Gereedschap sieraden maken

Wanneer je een mooie hanger gemaakt hebt van Fimo klei. Dan kun je hem bijvoorbeeld omtoveren tot een mooie ketting of oorbellen. Goed sieraden gereedschap zoals tangen is daarbij onmisbaar. Met de kniptang knip je draad en metaal door. Met de rondbektang buig je mooie oogjes. En met de knijptang knijp je het oogje weer dicht.