0
Je winkelwagen
0

Fimo Leather

Fimo Leather
Fimo leather effect is een ovenhardende boetseerklei die je modelleert en verwerkt net zoals Fimo Soft. Maar na het uitharden krijgt het een leerachtige look and feel. Bij het kneden voel je dit effect al. Deze polymeer klei kun je naar wens vormgeven en bewerken. Je kunt bijvoorbeeld uitstekers gebruiken, textuur aanbrengen, bestempelen of acryl verf aanbrengen.

Net echt leer
Hoe steviger de boetseerklei samengeperst wordt (bv. tijdens het uitrollen), hoe eerder je een glad leereffect creëert. Als je de klei na het uitrollen nog even met de hand uit elkaar trekt, verandert de leerstructuur meer in een ruw leereffect. Het leereffect is na het uitharden aan beide kanten zichtbaar. Dit is ideaal als je oorbellen, labels voor aan je tas etc. ontwerpt.

Naaien, ponsen en knippen
Na het uitharden is deze klei bijzonder flexibel en buigzaam. Als je het dun uitrolt, kun je het ponsen, naaien (met de hand of de naaimachine) en met een schaar in de gewenste vorm knippen.

Kun je mengen met andere klei?
Je kunt Fimo Leather inderdaad mengen met andere Fimo klei. Je moet er wel op letten dat de hoeveelheid van de andere Fimo klei het leereffect en flexibiliteit van de uitgeharde delen negatief beïnvloedt.

Zie je pluisjes en vingerafdrukken op de klei?
Vanwege het leereffect zijn vingerafdrukken minder zichtbaar. Je kunt dit voorkomen door een schoon werkoppervlak te gebruiken. Ook kun je plastic handschoenen dragen tijdens het boetseren. Daarnaast is het raadzaam om geen donkere of wollen kleding te dragen. Mochten er toch pluisjes zijn, dan kun je deze voorzichtig weghalen met een vochtig doekje. Of na het afbakken schuren.

Hoe bak ik Fimo boetseerklei?
Fimo klei kun je in een gewone huishoud oven afbakken. Andere Fimo klei bak je meestal op 110 graden. Maar Fimo Leather dient op 130 graden gebakken te worden. Zet jouw werkstuk in een ovenschaal om verkleuring te voorkomen. En bak het af voor ca. 30 minuten.

Welke temperatuur moet ik bakken gemengd met andere klei?

Wanneer je Fimo Leather hebt gemengd met andere Fimo klei. Kun je deze ook op 130 graden bakken.