0
Je winkelwagen
0

Oorbellen

SORTEREN
KLEUR
SOORT
MATERIAAL
OOGJE VOOR HANGER

Polymeer klei oorbellen maken

Wanneer je graag sieraden wilt maken van polymeer klei, zijn oorbellen een superleuk idee! Oorbellen zijn namelijk gemakkelijk te maken door beginners en ook door de meer ervaren kleiers. Heb je even geen idee wat je wilt maken? Kijk dan bij onze voorbeelden van Fimo klei oorbellen. Daar staan namelijk leuke voorbeelden en tutorials.

Oorbellen onderdelen

Voor het maken van klei oorbellen zijn sieraden onderdelen onmisbaar. Bij Lottes Place kun je oorstekers, oorhangers, oorringen en andere onderdelen kopen. Daarnaast zijn aanbuigringetjes erg handig. Daarmee hang je bijvoorbeeld die leuke hanger vast aan de oorsteker. Een sieradentang is dan een gereedschap die je nodig zult hebben.

Uitsteekvormpjes oorbellen

Leuke vormen voor het uitsteken van oorbellen kun je bij Lottes Place kopen. De cutters ontwerp ik zelf en print ik uit met mijn 3d printer. Kijk op de uitsteekvormen pagina voor alle ontwerpen.

Eigen ontwerp uitstekers

Wil je graag zelf een oorbellen uitsteker ontwerpen? Geen probleem! Neem contact met mij op, en stuur me een duidelijke foto van de vorm die graag zou willen hebben. Ik zal dan het ontwerp maken en op de site zetten. Zodat je het online kunt bestellen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.  De enige voorwaarde is dat ik het ontwerp zonder tijdsdruk maak, en dat het ontwerp op de site ook voor anderen beschikbaar zal zijn.

Voor het maken van sieraden kun je Fimo klei gebruiken. Deze is namelijk zacht genoeg om te kneden, en toch hard genoeg om geen vingerafdrukken achter te laten. Met Fimo Leather van Staedtler kun je bijvoorbeeld nep leren oorbellen maken. Uiteraard kun je ook andere merken klei gebruiken zoals Sculpey of Cernit.

Silkscreen gebruiken

Met een silkscreen krijg je leuke oppervlakte effecten op klei. Dat ziet er geweldig uit op sieraden. Het leuke van silkscreens en stencils is dat je oneindig veel kunt variëren met kleur, vorm en klei. Het is erg leuk en zeer verslavend om te doen. Daarmee maak je oneindig veel leuke oorhangers. Veel klei plezier!