0
Je winkelwagen
0

Gereedschap

SORTEREN
SOORT

Dotting tools

Met dotting tools, oftewel ball tools, kun je deukjes, oogjes en textuur maken in klei. Dit gereedschap is te koop in verschillende formaten. Met balletjes van 1mm en nog groter. De ball tools zijn meestal als set te bestellen. Zodat je in een keer meerdere formaten tot je beschikking hebt.

Snijset voor klei

Bij Lottes Place kun je ook messen kopen om jouw klei mee te snijden. Zo kun je canes snijden, of vormen uitsnijden. Ook kun je jouw mes gebruiken om jouw werkstuk voorzichtig los te snijden van jouw werkblad. Naast gewone rechte klei messen, zijn er ook messen met een geribbeld oppervlak. Daarmee kun je leuke effecten creëren. Zo kun je een “hapje”snijden uit een bonbon van klei. En lijkt het net of er tandjes in gebeten hebben.

Kralen maken van klei

Wil je kralen maken van klei? Dan zijn parel naalden onmisbaar! Wanneer je jouw kraal af hebt, prik je met een scherpe pin een gat in de kraal. Let op dat je dat doet met een draaiende beweging. Zodat je de kraal niet vervormt. Wanneer je hem echt netjes wilt maken, draai je de kraal om wanneer de naald net uit de kraal komt. En prik je de kraal via de andere kant weer terug door het gat. Zo krijg je geen uitstulpende klei aan een kant van de kraal.

Acryl rollers

Acryl rollers zijn erg handig bij het boetseren. Met deze rollers kun je jouw klei gelijkmatig uitrollen. Zodat je een mooi glad oppervlakte krijgt. Om daarna een leuke oorbel uit te snijden.

Patroon rollen

Naast de gladde gewone rollers zijn er ook acryl rollers met een reliëf. Wanneer je deze roller stevig en gelijkmatig over de klei rolt, ontstaat er een mooi patroon in de klei. Dat patroon kun je bewerken met pigment poeder, of gebruiken om een mica shift mee te doen.

Gereedschap sieraden maken
Wanneer je een mooie hanger gemaakt hebt van Fimo klei. Dan kun je hem bijvoorbeeld omtoveren tot een mooie ketting. Goed gereedschap zoals tangen is daarbij onmisbaar. Met de kniptang knip je draad en metaal door. Met de rondbektang buig je mooie oogjes. En met de knijptang knijp je het oogje weer dicht.