0
Je winkelwagen
0

Stencils & Silk screens

SORTEREN
SOORT
FORMAAT

Silkscreens voor polymeer klei

Wanneer je veel met polymeer klei werkt, zijn silkscreens een musthave! Hiermee maak je namelijk de mooiste patronen op Fimo klei. Je “bedrukt” als het ware jouw klei met acrylverf, mica poeder, Pearl Ex of een ander medium. Op deze pagina vind je veel verschillende zeefdruk sjablonen om op klei te gebruiken.

Voorbeelden en tutorials

Heb je even geen idee wat je wilt gaan maken? Kijk dan bij onze leuke klei voorbeelden of bij de Tips & Tricks voor meer ideeën. Daar kun je oorbellen, armbanden, kettingen en andere creaties vinden.

Stencils

Niet alleen silkscreens kun je gebruiken op klei. Zelf vind ik stencils ook erg leuk voor polymeer klei! Stencils zijn namelijk gemakkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken. Zodat je ze een volgende keer nogmaals kunt gebruiken. Ook zijn ze iets goedkoper en steviger dan silk screens.

Hoe gebruik ik stencils op klei?

Rol de Fimo klei uit tot een egale oppervlakte. Daarna leg je het sjabloon op de klei. En rol deze even voorzichtig aan met jouw acryl roller. Daarna gebruik je poeder of verf op de klei. Haal het stencil eraf en laat drogen. Daarna kun je de klei uitsnijden met een cutter. En jouw creatie afbakken in de oven. Zo maak je eenvoudig de leukste oorbellen van klei!

Silkscreen gebruiken op polymeer klei

Hoe gebruik je een silkscreen op klei? Kijk snel bij onze Klei voorbeelden en Tips & Tricks voor leuke Fimo klei inspiratie. Het leuke van silkscreens en stencils is dat je oneindig veel kunt variëren met kleur, vorm en klei. Het is erg leuk en zeer verslavend om te doen. Veel klei plezier!