LET OP: Lottes Place is t/m 18 augustus GESLOTEN i.v.m. vakantie.
Je kunt wel jouw bestelling plaatsen, maar deze wordt pas ná mijn vakantie verzonden.
0
Je winkelwagen
0

Fimo klei

SORTEREN
KLEUR
SOORT
EIGENSCHAP

Fimo klei kopen

Fimo is een kunststof boetseerklei die zowel gebruikt wordt door hobbyisten als door professionals. Deze klei is namelijk beschikbaar in zeer uiteenlopende kleuren.

Fimo Soft

Een van de bekendste polymeer klei merken is toch wel Fimo Soft. Zoals de naam al aangeeft is deze variant zacht en makkelijk te kneden. Daarnaast kunnen de kleuren onderling ook worden gemengd. Zodat de kleuren eindeloos zijn.

Mengen

Wanneer je toch een andere kleur wilt. De polymeerklei is onderling zeer goed te mengen. Je kunt hiermee bijna alles maken. Namelijk sieraden, poppetjes, woondecoraties etc.

Fimo klei effect neon

Effect Fimo klei kopen

Fimo Effect is in principe gewoon Fimo Soft, maar dan met een speciaal effect. Zo zijn er bijvoorbeeld pastel, parelmoer of metallic. Ook deze klei is eenvoudig te mengen met Fimo Soft. Daarnaast is het gemakkelijk te kneden. De klei dient daarna gebakken te worden in een voorverwarmde oven. Namelijk op 110 graden.

Sieraden

Deze polymeer klei wordt vaak gebruikt voor het maken sieraden. Zoals hangers, bedeltjes, kralen en andere kunststukken. Zo kun je namelijk veel ontwerpen kleien. Afbakken doe je later op 110°C in een intussen voorverwarmde oven.

Fimo klei voorbeelden sieraden

Tips & Voorbeelden

Met deze polymeerklei kun je bijvoorbeeld sieraden maken in een metal look. Voor leuke taartjes, snoepjes en andere candy zijn de pastel tinten ideaal. Deze geven namelijk een leuk zacht effect. Kijk hiervoor bij Tips & Tutorials voor inspiratie en voorbeelden.

Fimo klei kopen Leather effect

Fimo Leather effect is een ovenhardende boetseerklei die je verwerkt zoals andere klei. Na het uitharden krijgt het namelijk een leerachtige look and feel. Bij het kneden voel je dit effect al. Let op: deze klei dient op 130 graden gebakken te worden voor 30 minuten. In plaats van op 110 graden.

Net echt leer

Na het uitharden zijn dun uitgerolde plakken zeer flexibel. Je kunt ze immers buigen of zelfs met een schaar knippen. Daarnaast kun je ook het “leer” naaien! Net zoals bij echt leer. De boetseerklei is namelijk ideaal. Ook voor het vormgeven van sieraden zoals oorbellen, kettingen of armbanden. Bovendien is de klei geschikt om decoraties met leer effect te maken.

Fimo klei kopen voor kinderen

Fimo kids is een makkelijk te kneden boetseerklei. Deze klei dient in de oven gebakken te worden, voordat hij hard wordt. Wanneer je de klei nog niet helemaal afbakt, kun je nog oneindig doorspelen met de klei. Deze word namelijk niet hard door uitdroging. De polymeer klei kan in een gewone huishoud oven afgebakken worden. Te weten voor ca. 30 minuten op 110°c. Eenmaal afgekoeld is het materiaal hard en stevig.

Waarom Fimo klei kopen voor Kids?

Een zeer zachte klei, namelijk eenvoudig te kneden en ook vorm stabiel. Dat zorgt ervoor dat deze boetseerklei ideaal is voor kinderen om mee te spelen. Kinderen kunnen er hun eigen, blijvende speelfiguren maken. Bovendien zit de boetseerklei voor kinderen in een pakje dat te hersluiten is. Zo blijven klei resten zacht en stofvrij tot het volgende creatieve moment. Mocht de verpakking toch kapot gaan, dan bewaar je de klei in een afsluitbaar grip- of boterhammen zakje.

Fimo klei voorbeelden makkelijk

Voor iedereen hebben we leuke voorbeelden. Zowel beginners als gevorderden vinden kleien immers erg leuk! Makkelijke voorbeelden kun je intussen vinden bij Tips & Tutorials. Zo zijn er leuke oorbellen, kettingen, dieren, cupcakes, monsters, aliens en meer voorbeelden.

Professional Fimo klei bestellen

Deze professionele klei is duidelijk steviger dan de andere soorten. Zo kun je immers verfijnde objecten maken zonder bijvoorbeeld vinger afdrukken. Daarom voldoet Fimo Professional aan de hoogste eisen van professionele gebruikers. Je kunt namelijk tot in het kleinste detail werken.

Gereedschap

Kijk daarnaast ook bij onze gereedschappen, mallen en andere benodigdheden. Zo kun je jouw kunst werken nog beter maken. Jouw werkstukken zullen er op deze manier geweldig uit zien!

Boetseren met polymeer klei

Omdat goed gereedschap het halve werk is, kijk dan ook bij ons gereedschap, mallen en uitsteekvormen. Waarna je namelijk heerlijk aan de slag kunt, action! Ook lakken, liquid clay en Fimo klei kopen doe je bij Lottes Place!