Tools & Decoratie

SOORT

PRIJS

Fimo klei kopen

Fimo is een kunststof boetseerklei die zowel gebruikt wordt door hobbyisten als door professionals. Deze klei is namelijk beschikbaar in zeer uiteenlopende kleuren. Wanneer je toch een andere kleur wilt. De polymeerklei is onderling zeer goed te mengen. Je kunt hiermee bijna alles maken. Namelijk sieraden, poppetjes, woondecoraties etc.

Fimo Soft

Een van de bekendste polymeer klei merken is toch wel Fimo Soft. Zoals de naam al aangeeft is deze variant zacht en makkelijk te kneden. Ook kunnen de kleuren onderling worden gemengd. Zodat de kleuren eindeloos zijn. Afbakken doe je op 110°C in een voorverwarmde oven. Deze polymeerklei wordt veel gebruikt voor het maken van hangers, bedeltjes, sieraden, kralen en andere kunststukken.

Fimo Effect

Fimo Effect is in principe gewoon Fimo Soft, maar dan met een speciaal effect. Zo is er bijvoorbeeld pastel, parelmoer of metallic. Ook deze klei is eenvoudig te mengen met Fimo Soft en gemakkelijk te kneden. De klei dient gebakken te worden in een voorverwarmde oven op in een oven op 110 graden.

Tips & Voorbeelden

Met deze polymeerklei kun je bijvoorbeeld sieraden maken in een metal look. Voor leuke taartjes, snoepjes en andere candy zijn de pastel tinten ideaal. Kijk bij Tips & Tutorials voor inspiratie en voorbeelden.

Fimo Leather effect

Fimo Leather effect is een ovenhardende boetseerklei die je verwerkt zoals andere klei. Na het uitharden krijgt het een leerachtige look and feel. Bij het kneden voel je dit effect al. Let op: deze klei dient op 130 graden gebakken te worden voor 30 minuten.

Net echt leer

Na het uitharden zijn dun uitgerolde plakken zeer flexibel. Je kunt ze buigen of zelfs met een schaar knippen. Ook kun je het “leer” naaien! Net als bij echt leer. De boetseerklei is ideaal. Ook voor het vormgeven van sieraden zoals oorbellen, kettingen of armbanden. Bovendien is de klei geschikt om decoraties met leer effect te maken. Kijk bij Tips & Tutorials voor inspiratie.

Fimo Kids: boetseerklei voor kinderen

Fimo kids is een makkelijk te kneden boetseerklei. Deze klei dient in de oven gebakken te worden, voordat hij hard wordt. Wanneer je de klei nog niet helemaal afbakt, kun je nog oneindig doorspelen met de klei. Deze word namelijk niet hard door uitdroging. De polymeer klei kan in een gewone huishoud oven afgebakken worden. Voor ca. 30 minuten op 110°c. Eenmaal afgekoeld is het materiaal hard en stevig.

Wat is er zo speciaal aan Fimo Kids?

Een zeer zachte klei, eenvoudig te kneden maar ook vorm stabiel. Dat zorgt ervoor dat deze boetseerklei ideaal is voor kinderen om mee te spelen. Kinderen kunnen er hun eigen, blijvende speelfiguren maken. Bovendien zit de boetseerklei voor kinderen in een pakje dat te hersluiten is. Zo blijven klei resten zacht en stofvrij tot het volgende creatieve moment. Mocht de verpakking toch kapot gaan, dan bewaar je de klei in een afsluitbaar grip- of boterhammen zakje.

Voor welke leeftijd is Fimo Kids?

In principe geschikt voor kinderen ouder dan 8 jaar. De kinderen mogen met de klei spelen. En alleen de toezicht houdende volwassene mag de klei afbakken in de oven op 110 graden voor ca. 30 minuten. Nadat de klei is afgekoeld is het kunstwerk uitgehard, dan pas kunnen de kinderen er mee spelen. Wil je Fimo klei kopen voor kinderen? Dan is dit een goede keuze!

Fimo Professional

Deze professionele klei is duidelijk steviger dan de andere soorten. Zo kun je makkelijker verfijnde objecten maken zonder bijvoorbeeld vinger afdrukken. Daarom voldoet Fimo Professional van Staedtler aan de hoogste eisen van professionele gebruikers. Je kunt tot in het kleinste detail werken.

Gereedschap

Kijk ook bij onze gereedschappen, mallen en andere benodigdheden om jouw kunst werken nog beter te kunnen maken. Jouw werkstukken zullen er geweldig uit zien!

Boetseren met klei

Omdat goed gereedschap het halve werk is, kijk dan ook even bij ons gereedschap, mallen en uitsteekvormen. Ook lakken. liquid clay en Fimo klei kopen doe je bij Lottes Place! Ben je niet creatief, en koop je liever jouw sieraden kant en klaar? Kijk dan bij onze sieraden website voor dames en kinderen. Ook voor heren sieraden hebben we een website.